HEDEF YKS 2023-2024 EYLEM PLANI

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
HEDEF 2023 ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

AYLAR HAFTA YAPILACAK ÇALIŞMALAR
EYLÜL 2 Okul akademik takip komisyonunun (Her zümre dâhil edilerek) oluşturulması
3 Takip edilecek 2023-2024 üniversite hazırlık programının hazırlanması
4 11 ve 12.sınıflara TYT denemesi yapılması. (Hazır Bulunuşluk)
12.sınıflar için koçluk sisteminin uygulamaya konulması
EKİM 1 Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim.
Hedef 2023 koordinatörünün Hedef 2023 Faaliyet sunusunu okul öğretmenlerine faaliyet sunusunun gerçekleştirilmesi.
2 12.sınıflara YKS sisteminin anlatılması
12.sınıflara "Verimli Ders Çalışma" konulu seminerin sunulması.
12.sınıflara "Zaman Yönetimi" konulu seminerin sunulması.
3 Üniversite Hazırlık Programıyla İlgili Afiş Broşür, Sosyal medya Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi.
4 12.sınıflara TYT denemesi yapılması.
12.sınıflara yetenek ilgi değer ve meslek ilişkisinin anlatılması
KASIM 1 "Öğrenci Koçluğu" çalışması yürüten öğretmenlerden, "Öğrenci Koçluk Değerlendirme Dosyası"nın alınması.
Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim.
2 Hedef 2023 üniversite hazırlık programının tanıtım çalışmalarının yapılması. c. Veli bilgilendirme çalışması.
3 ARA TATİL-13/17 KASIM2023
4 Hedef 2023 üniversite hazırlık programının tanıtım çalışmalarının yapılması.
a. Öğretmen bilgilendirme çalışması.
12.sınıflara TYT denemesi yapılması.
5 Hedef 2023 üniversite hazırlık programının tanıtım çalışmalarının yapılması. b. Öğrenci bilgilendirme çalışması.
Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim.
ARALIK 1 12. sınıf öğrencilerinin yorum ve muhakeme gücünü artırması amacıyla meslek derslerinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli sorularının öğrencilere test şeklinde verilerek "Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati" uygulamasının gerçekleştirilmesi.
2 "Mesleki Rehberlik"  çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları, alan bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.
3 12.sınıflara TYT denemesi yapılması.
4 Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yayınlanan  "Hedef 2023" anket çalışmalarına katılımın sağlanması.
a. Okul idarecileri ve öğretmen bilgilendirme çalışması ve anket uygulaması.
b. Öğrenci bilgilendirme çalışması ve anket uygulaması.
c. Veli bilgilendirme çalışması ve anket uygulaması.
OCAK 1 "Öğrenci Koçluğu" çalışması yürüten öğretmenlerden, öğrenci koçluk değerlendirme dosyasının alınması
2 Okul rehberlik servisi tarafından, üniversite hedefinden uzaklaşma riski taşıyan öğrencilerin tespit edilmesi. Bu öğrencilerin aileleri ile irtibata geçilerek gerekli eylem planının hazırlanması ve uygulanması.
12.sınıflara TYT denemesi yapılması.
3 DYK'ya katılan öğrencilere ve bu kurslarda görev alan öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı seminer vb. etkinliklerin okul müdürlüğü tarafından planlanması ve uygulanması.
Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim.
YARIYIL TATİLİ (22 OCAK-2 ŞUBAT 2024)
ŞUBAT 1 2022-(YKS)  Yükseköğretim Kurumları Sınavına yönelik rehberlik servisiyle iş birliği yaparak öğrencilerin bilgilendirilmesi ve başvuru yapmalarının sağlanması
2 2022-MSÜ Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına yönelik rehberlik servisiyle iş birliği yaparak öğrencilerin bilgilendirilmesi ve başvuru yapmalarının sağlanması.
12.sınıflara TYT ve AYT denemesi yapılması
3 Mesleki Rehberlik çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları, alan bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.
Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim.
4 Farklı meslek gruplarından yetkin kişilerin öğrencilerin alanları (Say-Eşit Ağırlık- Sözel) doğrultusunda buluşturulması.
MART 1 2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) başarılı olmuş öğrenci/öğrencilerin sınava hazırlanan öğrencilerle buluşturulması.
2 12.sınıflara TYT ve AYT denemesi yapılması
3 Motivasyon seminerlerinin düzenlenmesi.
Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim
4 Mesleki Rehberlik çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları, alan bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi
NİSAN 1 "Öğrenci Koçluğu" çalışması yürüten öğretmenlerden, öğrenci koçluk değerlendirme dosyasının alınması
2 Farklı meslek gruplarından yetkin kişilerin öğrencilerin alanları (Say-Eşit Ağırlık- Sözel) doğrultusunda buluşturulması.
12.sınıflara TYT ve AYT denemesi yapılması
3 ARA TATİL (8-12 NİSAN 2024)
4 Motivasyon seminerlerinin düzenlenmesi.
Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim
MAYIS 1 Sınav Kaygısı, Sınav Stratejileri, Motivasyon... vb konularda seminerlerin gerçekleştirilmesi.
2 Sınav Öncesi ve sınav günü yapılacaklarla ilgili rehberlik servisi aracılığıyla öğrenci ve velilere bilgilendirme çalışmasının yapılması
12.sınıflara TYT ve AYT denemesi yapılması
3 Mesleki Rehberlik"  çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları, alan bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi
Deneme sonuçlarının analizi ve geribildirim
4 Motivasyon seminerlerinin düzenlenmesi.
2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının (YKS) 12. sınıflara uygulanması.
5 2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının (YKS) 12. sınıflara uygulanması.
HAZİRAN 1 Genel analiz ve geribildirim
2 Koçluk sisteminin değerlendirilmesi